Waarom Bestaat Er Fluoridevrije Tandpasta?

Published Jul 24, 21
5 min read

Tandpasta Zonder Fluoride Kruidvat

Er zijn inmiddels 60. 000 onderzoeken (!)(3) die een relatie zien tussen het gebruik van fluoride enerzijds en stofwisselingsziektes, vruchtbaarheidsproblemen, slaapproblemen, problemen met het centraal zenuwstelsel, problemen met lever en blaas, hartproblemen, (borst)kanker, hoofdpijnen, maag- en darmstoornissen, ME en CVS en algehele vermoeidheid anderzijds. Deze lijst is niet compleet, er zijn nog veel meer aandoeningen die in verband worden gebracht met het gebruik van fluoride.

Tegenwoordig zijn daar medicijnen voor. Een kwart van de vrouwen boven de veertig worstelt tegenwoordig met een te traag werkende schildklier. tandpasta zonder fluoride kruidvat. Als jij al een traag werkende schildklier hebt, is het dan logisch om iets te gebruiken dat vroeger werd gebruikt om je schildklier juist te vertragen? Lijkt mij niet.

Merken Tandpasta Zonder FluorideGezonde Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

De dosis fluoride die werd voorgeschreven tegen een te snelle schildklier was 2 tot 5 mg per dag. Als ons drinkwater nog zou worden gefluorideerd, zou je 1 (tandpasta zonder fluoride voor gevoelige tanden). 6 tot 6. 6 mg per dag binnen krijgen. Als je twee keer per dag 3 minuten je tanden poetst zit je hier ook al aan.

Tandpasta Zonder Fluoride En Cocosolie

Natuurlijke Tandpasta Zonder FluorideBeste Tandpasta Zonder Fluoride

Laten we nog even teruggaan naar je pijnappelklier, het orgaan dat moet zorgen voor je slaaphormoon melatonine. In 1997 concludeerde onderzoekster Jennifer Luke (4) dat fluoride zich als kalkafzetting vastzet op onze pijnappelklier. Normaal gesproken worden onze hersenen beschermd tegen schadelijke stoffen in ons bloed door de zg bloed-hersenbarrière. Onze pijnappelklier bevindt zich echter in een unieke zone waar deze bloed-hersenbarrière erg zwak is.

Het gevolg hiervan is een kalkafzetting op je pijnappelklier die de werking ervan belemmert. In sommige gevallen was deze kalkafzetting duidelijk zichtbaar op een MRI scan. Door deze kalkafzetting kan de pijnappelklier niet goed meer functioneren en wordt met name de productie van de hormonen melatonine en serotonine verhinderd. Weinig melatonine kan zorgen voor slaapproblemen. tandpasta gevoelige tanden zonder fluoride.

a. zorgen voor stemmingswisselingen en gebrek aan zelfvertrouwen. Maar daarnaast staat de pijnappelklier ook voor ons derde oog: ons innerlijk weten, onze vrouwelijke intuïtie. De franse filosoof Descartes heeft dit orgaan ook wel “de zetel van de ziel” genoemd. Een gezonde pijnappelklier kan ervoor zorgen dat je op een dieper niveau aanvoelt wat goed voor je is en wat niet.

Tandpasta Zonder Fluoride Slecht Met Koksolie

Het verbindt ons met het universum waarin veel wijsheid ligt opgeslagen dat we met ons verstand niet kunnen begrijpen maar onze intuïtie verstaat deze taal wel. Laat je deze wijsheid niet afnemen!Het goede nieuws is dat je je pijnappelklier kunt ontgiften. Hier is (nog) geen wetenschappelijk bewijs voor maar misschien dat je gezonde verstand in combinatie met je intuïtie je vertelt dat dit goed voor je kan zijn.

Er zijn enkele tandpasta's op de markt die geen fluoride bevatten - tandpasta zonder fluoride kopen met koksolie. gezonde tandpasta zonder fluoride met koksolie. Weleda heeft verschillende tandpasta's zonder fluoride en ook een mondwater zonder fluoride. Ook Parodontax heeft een fluoridevrije versie. Je kunt ook je eigen tandpasta maken op basis van kokosolie met wat bakingsoda en enkele druppels pepermuntolie. Eet volop (groene) groenten en fruit, liefst biologisch dus onbespoten.

Je hoort bij de toppers als je dit vijf van de zeven dagen in de week haalt!Verminder suikers en allerlei chemische zoetstoffen. Verminder ook alcohol en roken. Beperk het gebruik van de rode en oranje E-nummers. Welke E-nummers dit zijn kan je makkelijk achterhalen door een E-nummer app te downloaden op je mobiele telefoon.

Baby Tandpasta Zonder Fluoride

Beperk het gebruik van chemische cosmetica en schoonmaakmiddelen. Kwik is ook giftig voor je pijnappelklier; pas daarom op met het eten van grote vissen zoals tonijn. Doe je spaarlampen de deur uit, ook deze bevatten kwik. biologische tandpasta zonder fluor. Laat indien mogelijk je amalgaamvullingen door een goede tandarts verwijderen. Gebruik superfoods zoals chlorella en spirulina om te ontgiften.

Gebruik je allang geen tandpasta met fluoride meer, maar slaap je toch slecht? Misschien dat dan een van deze 10 tipsje kunnen helpen. Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen (tandpasta zonder fluoride). Dit kan door middel van de social media knoppen.

NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Tanden poetsen met een fluoridetandpasta is schadelijk voor het menselijk lichaam." Op 15 januari plaatste een alarmerend bericht op Facebook (biologische tandpasta zonder fluor met koksolie). Fluoride zou vergif zijn, terwijl fluoride in bijna alle tandpasta's zit. Maar is fluoride echt zo gevaarlijk en zouden we dus onze tanden moeten gaan poetsen met speciale fluoridevrije tandpasta's? In de Facebook-post van Healthwatch staat een link naar een artikel op hun website.

Beste Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Zelf Tandpasta Maken Zonder FluorideGoede Tandpasta Zonder Fluoride
Tandpasta Zonder Fluoride Kopen Met KoksolieWelke Tandpasta Zonder Fluoride

Daarnaast zou er volgens Healthwatch onvoldoende bewijs zijn dat fluoride daadwerkelijk helpt om tandbederf te voorkomen (tandpasta zonder fluoride kind met koksolie). Ook de website Ninefornews plaatste in 2017 een artikel waarin stond dat fluoride giftig is en het IQ van kinderen verlaagt. Cor van Loveren, gepensioneerd hoogleraar preventieve tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, legt aan NU.nl uit waarom we eigenlijk fluoride gebruiken.

Voordat fluoride werd gebruikt in Nederland hadden kinderen op hun vijfde gemiddeld achttien gaatjes, nu zijn dit er ongeveer drie."Hoe werkt fluoride dan? Van Loveren legt uit dat het mineraal calcium een belangrijk onderdeel is van de tand. Calcium kan door zuren, die in de mond uit suikers worden gevormd, oplossen.

"In aanwezigheid van fluoride lost calcium veel minder snel op." Fluoride kan dus helpen bij het voorkomen van gaatjes, maar is het gevaarlijk? Van Loveren legt uit dat dit afhankelijk is van de dosis (tandpasta voor kinderen zonder fluor)."Als je in één keer veel te veel fluoride binnenkrijgt, dan kan dit zich gaan binden aan het calcium in het bloed - waarom tandpasta zonder fluoride.

Tandpasta Zonder Fluoride Ervaringen Met Koksolie

Als calcium is gebonden aan fluoride, dan kan het niet door de spieren gebruikt worden", vertelt Van Loveren."Als iemand een enorme dosis fluoride heeft binnengekregen, bijvoorbeeld als een kleuter in één keer de hele tube tandpasta van zijn ouders opsnoept, kan dit dus leiden tot een tijdelijk tekort aan calcium, wat gevaarlijk kan zijn - tandpasta zonder fluor met koksolie.

More from Gezondheid tips

Navigation

Home