Tandpasta Met Of Zonder Fluoride

Published Jul 29, 21
7 min read

Tandpasta Zonder Fluoride Kruidvat

Peter Blijdorp, onze founding father, adviseert al jaren om te maar mét actieve zuurstof, xylitol, lactoferrine en koudgeslingerde biologische honing. De synergetische werking van deze ingrediënten maakt het overbodig. Daarnaast verzorgen deze ingrediënten zowel de harde, als zachte weefsels in de mond en zijn ze niet schadelijk voor het lichaam.

Zorg er wel voor dat wanneer je kiest om geen fluoride te gebruiken, je producten gebruikt met vervangende en, belangrijker nog, actieve ingrediënten..

Tandpasta zonder fluoride? Waarom zou je dat willen? Het zou juist beschermen tegen gaatjes. Toch is het kopen van tandpasta zonder fluoride een verstandig idee. Te weten dat fluoride, of fluor, schadelijk is voor je gezondheid. Giftig, wordt er zelfs over geschreven. Maar wat ís het eigenlijk? En welke merken verkopen natuurlijke tandpasta’s die ook heus goed zijn voor je gebit?First things first.

Tandpasta Zonder Fluoride Beter

Goed, Chemie Media Centrum schrijft: ‘Fluoride is de negatief geladen versie van het element fluor, dat in kleine hoeveelheden in de natuur voorkomt in mineralen als vloeispaat of apatiet.’ Wat is dan het element fluor precies? Hou je vast: fluor is een chemisch element dat behoort tot de groep van de halogenen, zoutvormers zo je wilt.

Fluor komt in monoatomische vorm niet voor in de natuur. Precies. Een studie scheikunde. Misschien snappen we deze: ‘Fluoride is een verbinding van het atoom fluor met een andere stof, zoals natrium of calcium,’ aldus vitamine-info. nl. Of deze: ‘Fluoride is een spoorelement (whitening tandpasta zonder fluoride). Een spoorelement is een mineraal waarvan het lichaam maar erg weinig nodig heeft,’ een uitleg afkomstig van Voedingscentrum.

Tandpasta Gevoelige Tanden Zonder FluorideBaby Tandpasta Zonder Fluoride

Fluoride is nodig voor opbouw van tanden en botten. Het verstevigt de botstructuur en beschermt tegen tandbederf. Het lichaam heeft er maar weinig van nodig, maar in voedsel zit kennelijk te weinig. Te weinig kan tandverderf veroorzaken. En dus is het al jaren een goede traditie fluoride aan tandpasta toe te voegen.

Tandpasta Zonder Fluoride Slecht

Voedingscentrum adviseert alsnog dat het belangrijk is tabletten met fluoride te slikken of tandpasta met fluoride te nemen. Daar zijn de meningen sterk over verdeeld. The Lancet, een voornaam medisch tijdschrift, schreef een paar jaar terug dat het mineraal in de lijst was opgenomen van neurotoxines – gifstoffen die knoeien met ons zenuwstelsel.

Goed om te weten is dat het grootste deel van fluoride door je slijmvliezen wordt opgenomen. Je krijgt dus hoe dan ook fluoride binnen. Zoals met veel in het leven: de schadelijkheid hangt af van de dosis. Grote hoeveelheden fluoride zijn inderdaad schadelijk, maar of tweemaal daags je tandenpoetsen met een erwt aan tandpasta op je tandenborstel kankerverwekkend en zenuwstelselbeschadigend zou zijn (je IQ zou er zelfs van dalen), daarover valt te twisten.

Een reactie van ene Cat, onder een artikel dat stelde dat fluoride giftig is: ‘Fluor is giftig, klaar uit. Fluoride is echter een verbinding die heel andere eigenschappen heeft. In bovenstaand verhaal worden deze stoffen abusievelijk door elkaar gehaald om een punt duidelijk te maken. Dat punt mag er zeker zijn, laat ik dat vooropstellen.

Tandpasta Zonder Fluoride En Cocosolie

Better safe than sorry, nietwaar?Meer JAN? Neem een abonnement, koop een los nummer of lees losse artikelen op Blendle. 1 Ecodenta Tandpasta Extra Refreshing 2 Himalaya Botanique Tandpasta Complete Care Whitening Pepermunt 3 Dr. Organic Aloe Vera Tandpasta 4 Weleda Calendula Tandpasta This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses.

Geplaatst op 7-10-2019 door Marlou Dat fluoride goed is voor je gebit, daar is bijna iedereen het wél met elkaar over eens. Er is wetenschappelijk aangetoond dat fluoride je tanden beschermt en gaatjes helpt voorkomen. Fluoride tandpasta helpt je tanden sterk te houden, zorgt voor het voorkomen van tandbederf en dat het glazuur minder snel oplosbaar is.

Maar wat is fluoride nu eigenlijk? En wat voor gevolgen heeft dit op onze gezondheid? Fluoride is een stofje dat van nature voorkomt in de tanden en botten van mensen, maar ook in veel verschillende voedingsmiddelen. Het verhardt je tandglazuur, zodat het minder kwetsbaar wordt en bacteriën minder de kans krijgen om gaatjes te veroorzaken (tandpasta zonder fluor).

Merken Tandpasta Zonder Fluoride

In tandpasta zit 1 tot 1,5 milligram fluoride per gram tandpasta. Fluoride is pas schadelijk als je per kilo lichaamsgewicht drie tot vijf gram tandpasta zou inslikken. tandpasta gevoelige tanden zonder fluoride (tandpasta zonder fluoride voor gevoelige tanden). Als iemand een enorme dosis fluoride heeft binnengekregen, bijvoorbeeld als een kleuter in één keer de hele tube tandpasta van zijn ouders opsnoept, kan dit dus gevaarlijk zijn.

Natuurlijke Tandpasta Zonder FluorideTandpasta Met Of Zonder Fluoride

En blijkt dat een te hoge fluoride inname tijdens de zwangerschap een negatief effect heeft op de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Echter is dit dus alleen wanneer er veel te veel fluoride wordt opgenomen. Bij jonge kinderen wordt, vanwege mogelijk nadelige effecten van te veel fluoride op de ontwikkeling van het kind, aangeraden om met speciale kleutertandpasta's te poetsen waar minder fluoride in zit.

Ook wordt er geadviseerd zo min mogelijk tandpasta te gebruiken als deze fluoride bevat. Het is niet nodig om de hele tandenborstel vol met tandpasta te smeren. Voor de hoeveelheid adviseren wij om ¼ te bedekken van de tandenborstel. Dit is meer dan genoeg om de tanden goed schoon te krijgen.

Baby Tandpasta Zonder Fluoride

Uit onderzoeken is gebleken dat Fluoride echt positieve gevolgen kan hebben op het gebit. Waar vroeger kinderen in hun jongere jaren 18 gaatjes hadden, is dat er nu gemiddeld nog maar 3. Echter kan dit ook prima komen doordat de hygiene door de jaren stukken verbetert is. Wij vinden het überhaupt belangrijk dat er altijd goed toezicht is bij kinderen die aan het poetsen zijn, maar vinden een natuurlijke tandpasta het aller belangrijkst.

Zelf denk ik wanneer ik een slecht gebit zou hebben mijn keuze zou vallen op een tandpasta met fluoride, omdat dit beter kan zijn voor mijn tanden, het zelfde geldt voor kinderen - goede tandpasta zonder fluoride. En heb je een sterk gebit? Dan is mijn on bescheiden mening om te gaan poetsen met een zo natuurlijk mogelijke tandpasta zonder fluoride (tandpasta zonder fluoride cocosolie).

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een natuurlijke tandpasta. Mensen zijn zich tegenwoordig bewuster van de ingrediënten die een product bevatten en willen liever geen producten die bijvoorbeeld conserveringsmiddelen of andere schadelijke ingrediënten bevatten. Ook veganisten en mensen die bewuster willen leven, maken vaak gebruik van een biologische tandpasta. tandpasta zonder fluoride voor kinderen.

Zelf Tandpasta Maken Zonder Fluoride

Deze worden toegevoegd allemaal toegevoegd maar zijn allemaal niet nodig om een net zo goede reiniging te bieden. Zonder fluoride, SLS, triclosan, sorbitol, parabens, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone, phthalates, kunstmatige zoetstoffen, petro chemicalieen en kleurstoffen om de meest zuivere biologische tandpasta te geven die de natuur te bieden heeft. Nu tijdelijk ontvang je 10% korting op alle natuurlijke tandpasta's.

Green People heeft 1 soort tandpasta nieuw in het assortiment die wel fluoride, deze tandpasta zit in de kinder range van Green People en is voor het hele gezin. Nu tijdelijk ontvang je 10% korting op alle natuurlijke tandpasta's. Kortingscode: : €4,99 50 ml .

Fluoride is een mineraal dat van nature voorkomt in de zee, de grond, drinkwater uit deze grond en in bepaalde voedingsmiddelen zoals thee. Al jaren wordt fluoride aan tandpasta’s toegevoegd. Maar de ophef over de stof is er altijd geweest. Fluoride zou giftig zijn en zelfs kankerverwekkend - goede tandpasta zonder fluoride.

Zelf Tandpasta Maken Zonder Fluoride

Die ophef is volgens Cor van Loveren, bijzonder hoogleraar Preventieve Tandheelkunde aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), ooit begonnen toen fluoride nog aan ons drinkwater werd toegevoegd. tandpasta gevoelige tanden zonder fluoride. “Dit gebeurde in de jaren zestig. Enkele Nederlandse gemeenten begonnen de stof toe te voegen aan het drinkwater om zo automatisch het gebit te beschermen tegen cariës.

Na jaren van discussie kwamen fluoridetabletjes en –tandpasta op de markt. Nu kon iedereen zelf beslissen over het gebruik van de voordelen van fluoride (tandpasta gevoelige tanden zonder fluoride).” In Nederland wordt fluoride sindsdien niet meer aan het drinkwater toegevoegd, maar wel aan onze tandpasta’s. En dat is volgens Van Loveren maar goed ook want fluoride is volkomen veilig en effectief.

“Daarom weten we heel goed hoe we fluoride op een veilige manier kunnen gebruiken. Fluor in pure vorm is inderdaad een giftig gas en dat kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Maar in tandpasta is fluor aanwezig als ion en altijd gekoppeld aan een andere stof, zoals natrium. Het is dan niet meer giftig en heet fluoride.

More from Gezondheidswinkel

Navigation

Home